DELEGAT U DOMU NARODA

Miletić: Da li će biti tačno predviđanje CIA-e da će se do 2026. godine BiH raspasti

Miletić je kazao da su građani prepušteni sami sebi

Zlatko Miletić. Armin Durgut / Pixsell

H. J. I.

15.7.2023

Delegat u Domu naroda BiH Zlatko Miletić oglasio se na Facebooku te je uputio kritiku međunarodnoj zajednici.

- Da li će biti tačno predviđanje CIA-e da će se do 2026. godine BiH raspasti - upitao je Miletić.

Teroriziranje Milorada Dodika

Poručio je da ne treba imati dilemu po tom pitanju ako međunarodna zajednica i nakon teroriziranja građana i naroda BiH, od strane Milorada Dodika, od 2007. godine do danas, ne smijeni i zabrani bilo kakav politički angažman osobi koja je u nekoliko navrata proizvodila krize antidejtonskim i antiustavnim djelovanjem u BiH.

- 2007. godine bojkotom Vijeća ministara BiH, 2011. godine krizom do izbacivanja stranih tužitelja i sudija, 2015/16. godina referendumom o pravosuđu, referendumom o neustavnom danu RS, bojkotom institucija u mandatu 2018 - 2022., onemogućavanjem provođenja izbora 2022. godine, izbornom krađom 2022. i konačno 2023. zbog rušenja Ustavnog suda i institucije visokog predstavnika. 

"Naivni i dobri, ali glupi Bosanci"

Pod izgovorima komplikovane globalne sigurnosne situacije ili izgovorom nemogućnosti provođenja odluke i usput da se desi da ovu političku nakazu, rušitelja institucija BiH i osobu sklonu korupciji, trgovini interesima i kriminalu, kojim slučajem rehabilituju sami ili u talu sa vladajućom strukturom - naveo je.

Miletić je kazao da su građani prepušteni sami sebi i kroz sveopću eutanaziju institucija, disolucija neće stati nego će se nastaviti lagano, ali sigurno do kraja.

- Zato je krajnje vrijeme da se probudimo i da budemo jedinstveni, u protivnom opet ćemo po ko zna koji put ispasti, nažalost, naivni i dobri, ali glupi Bosanci - zaključio je Miletić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.