PREDSJEDNIK RS

Dodik nakon sastanka poručio: RS će ostati stabilna i funkcionalna zajednica

Ponosan sam na prisutne na sastanku i ukazanu volju da se RS brani i razvija, napisao je Dodik na Twitteru

Milorad Dodik. Twitter

H. J. I.

17.7.2023

U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u održan je sastanak koji je sazvao Radovan Višković, premijer RS, a kojem su prisustvovali najviši zvaničnici manjeg bh. entiteta, direktori i rukovodioci javnih preduzeća, ministri iz RS i s nivoa BiH, pomoćnici ministara itd.

Tema sastanka, kako je saopćeno iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću, bila je aktuelna politička i ekonomska situacija u RS, a sastanku je prisustvovao i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH, te Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske. 

"Jedinstven odgovor"

Nakon sastanka Dodik se oglasio na Twitteru.

- Analiza aktuelne političke i ekonomske situacije u RS bila je tema sastanka predstavnika najviših institucija RS sa direktorima javnih preduzeća i rukovodiocima u ministarstvima Vlade RS. Jedinstven odgovor nosilaca vlasti na sve veće pritiske predstavnika dijela međunarodne zajednice je garancija da će i u budućnosti Republika Srpska ostati stabilna i funkcionalna zajednica u kojoj naš narod ima slobodan i siguran život.

Ponosan sam na prisutne na sastanku i ukazanu volju da se RS brani i razvija - napisao je Dodik na Twitteru.

Premijer RS Radovan Višković je nakon sastanka kazao da je na sastanku najviših zvaničnika RS s rukovodiocima javnih preduzeća i institucija posebno apostrofirano to da svi oni koji učestvuju u donošenje odluka na bilo koji način moraju biti upoznati sa stavovima institucija RS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.