DOGOVORENO NA KOLEGIJU

Sjednica Skupštine BPK Goražde 27. jula

Utvrđenim dnevnim redom na sjednici kantonalnog parlamenta između ostalog bit će razmatran prijedlog Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja

Sa jedne ranije sjednice. Fena

FENA

21.7.2023

Sedma redovna sjednica Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde bit će održana 27. jula, dogovoreno je na sjednici kolegija Skupštine BPK Goražde.

Utvrđenim dnevnim redom na sjednici kantonalnog parlamenta između ostalog bit će razmatran prijedlog Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja BPK Goražde za period 2024. - 2028. godina.

Predviđeno je i davanje mišljenja na Nacrt zakona o jedinstvenim načelima i okviru materijalne podrške osoba s invaliditetom kao i mišljenja na Prednacrt zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba.

Kantonalni poslanici bi takođe trebali dati i mišljenje na Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici, koji je predložio delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, Vibor Handžić te mišljenje na prijedlog Strategije zapošljavanja u Federaciji BiH (2023 - 2030.).

Na dnevnom redu je i dopuna Informacije o implementaciji projekta Izgradnje brze ceste Prača - Goražde iz Programa utroška sredstava 2Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta" te izvještaj o radu Kantonalnog pravobranilaštva za 2022. godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.