ČETVRTAK 27. JULI

Objavljen poziv za učestvovanje na sastanku Dijaloga za mlade u Gradu Mostaru

Ovakav način angažmana mladih direktno utječe na povećanje njihovog sudjelovanja u procesima donošenja odluka na lokalnoj razini

Objavljen plakat. Grad Mostar

FENA

23.7.2023

Pozivaju se mladi s područja Grada Mostara, uzrasta od 15 do 30 godina (srednjoškolci, studenti, aktivisti, voditelji omladinskih organizacija, volonteri u zajednici), spremni za jačanje vlastitih kapaciteta i unapređenje kvalitete života lokalne zajednice da sudjeluju na sastanku koji se organizira u okviru platforme "Dijalog za mlade", u četvrtak, 27. srpnja, s početkom u 10 sati u prostorijama Vijeća mladih Grada Mostara (Ulica fra Ambre Miletića).

Kako se navodi u pozivu, Dijalog za mlade je platforma/prostor u okviru kojeg mladi ljudi imaju mogućnost da identificiraju potrebe, probleme i neiskorištene potencijale te istovremeno ponude inicijative ili rješenja za unapređenje kvalitete vlastitog života i života lokalne zajednice.

Ovakav način angažmana mladih direktno utječe na povećanje njihovog sudjelovanja u procesima donošenja odluka na lokalnoj razini, osnažuje ih i osigurava da se u punom kapacitetu iskoristi njihov potencijal.

U okviru Dijaloga organizirat će se sastanci s mladima za identifikaciju pitanja ali i odgovora od vitalnog značaja za njih u lokalnim zajednicama te će ih ohrabriti da sudjeluju u društvenom životu zajednice i bliže surađuju s lokalnim vlastima.

Nakon obavljenih nekoliko konzultativnih sastanaka s mladima u okviru platforme "Dijalog za mlade", bit će objavljen javni poziv za podršku omladinskim projektima na području Grada Mostara putem kojeg će mladi imati priliku predložiti za financiranje one inicijative koje su prioritizirane u okviru konsultacija te one za koje procijene da će moći ohrabriti i angažirati mlade za sudjelovanje u životu lokalne zajednice.

Dijalog za mlade je konzultativni mehanizam za aktivno uključivanje mladih u život zajednice.

Organizira se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg financira Europska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP) u partnerstvu s Gradom Mostarom.

Sudionici se mole da popune slijedeći obrazac za prijavu: https://forms.gle/R99eLsDaUqyophiz7

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.