BAŠIĆ DAO OSTAVKU

Samir Avdić izabran za zamjenika gradonačelnice Grada Sarajeva

Diplomirao je i magistrirao na smjeru "Menadžment u sportu", na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu

Samir Avdić. Gradsko vijeće Sarajeva

A. O.

26.7.2023

Gradsko vijeće Grada Sarajeva izabralo je na sjednici Samira Avdića za zamjenika gradonačelnice Grada Sarajeva.

Prije toga, Gradsko vijeće je prihvatilo ostavku zamjenika gradonačelnice Grada Sarajeva Harisa Bašića, a radi preuzimanja nove dužnosti ambasadora BiH pri Vijeću Evrope.

Samir Avdić je rođen 21. marta 1967. godine u Sarajevu. Osnovno, srednje i akademsko obrazovanje stekao je u Sarajevu.

Diplomirao je i magistrirao na smjeru "Menadžment u sportu", na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

Iza sebe ima uspješnu sportsku karijeru, te je prošao sve etape razvoja u Košarkaškom klubu Bosna, gdje je stekao igračku afirmaciju, a nakon toga nastupao je za evropske klubove: Unicaja Malaga - Španija, PTT Ankara, Tofaš Bursa i Tuborg Izmir - Turska.

Radno iskustvo stekao je na menadžerskim pozicijama u sportu, a njegov širi socijalni angažman vidljiv je kroz humanitarni rad u organizaciji "Dobro.ba", čiji je jedan od osnivača.

Obavljao je funkciju sportskog direktora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U sazivu Vlade Kantona Sarajevo, u periodu od januara 2021. do marta 2023. godine, obavljao je funkciju ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Za svoj angažman u društvenoj zajednici nagrađivan je više puta. Dodijeljeno mu je zvanje zaslužnog sportiste BiH.

Aktivno govori tri jezika: engleski, španski i turski. Oženjen je, otac dva djeteta.

Nakon prihvatanja kandidature i polaganja svečane izjave, zamjenik gradonačelnice Samir Avdić se obratio skupu, te je zahvalio gradskim vijećnicima na jednoglasnoj podršci, saopćeno je iz Grada Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.