POBOLJŠANJE USLOVA

Počinju pregovori o kolektivnom ugovoru za zaposlene u FMUP-u i FUP-u

Službenici i namještenici ministarstva kojim rukovodim obavljaju specifične vrste poslove, kazao je Isak

Pregovarački tim, nakon imenovanja, započet će što prije proces pregovora. FENA

E. A.

26.7.2023

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine prihvatila je inicijativu Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) i Sindikata policijskih službenika Federalne uprave policije (FUP) za imenovanje pregovaračkog tima za zaključivanje Kolektivnog ugovora za zaposlene u FMUP-u i FUP-u.

U vezi s tim, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije zaduženi su da u roku od 15 dana predlože Vladi Federacije BiH imenovanje pregovaračkog tima za vođenje pregovora o kolektivnom ugovoru.

Pregovarački tim, nakon imenovanja, započet će što prije proces pregovora sa Sindikatom službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Sindikatom policijskih službenika Federalne uprave policije.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak tim povodom je izjavio kako se od početka mandata zalaže za poboljšanje uslova rada svih zaposlenih u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i Federalnoj upravi policije.

- Moj cilj je da poboljšamo uslove rada državnih službenika, policijskih službenika i namještenika u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova. Službenici i namještenici ministarstva kojim rukovodim obavljaju specifične vrste poslove i uvjeren sam kako ćemo u postupku pregovora doći do rješenja koja će zadovoljiti interese naših uposlenika - kazao je Isak, saopćeno je iz FMUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.