NAČELNIK BANOVIĆA

Gutić: Ovo je nastavak pravnog nasilja fizičkim putem, policija je stala na stranu nasilnika

Kukić pokušava nakon euforije zbog preuzimanja rudnika da na ovaj način u roku od mjesec preuzme i općinu, ne bojim ga se, rekao je

Bego Gutić. A. Bešić / Avaz

S. S.

31.7.2023

Načelnik Banovića Bego Gutić obratio se medijima nakon što je okončana drama koja je vlada jutros pred prostorijama zgrade ove općine.

Problemi u ovoj općini su nastali kada je načelnik ove općine Bego Gutić (SDA) izgubio podršku u Općinskom vijeću Banovići te je PDA pokrenula inicijativu za njegov opoziv.

Sva dešavanja od jutros Bego Gutić je nazvao nastavkom pravnog nasilja fizičkim putem.

- Ovih ljudi ovdje mi je žao. Oni misle kako misli glavni, on im dadne zadatak i oni ne idu dok mi neko telefon ne javi da mogu. Nema nikakvog nasilnog ulaska. Meni je žao što je i policija izmanipulisana ovdje – rekao je.

On je poručio da je policija trebala da štiti okupljene građane.

- Oni su danas otvoreno stali na stranu ove grupe nasilnika. To je jedna rulja, koja želi nasilno ući, provaliti. Mi smo danas imali odgovor na takav potez. Kukić pokušava nakon euforije zbog preuzimanja rudnika da na ovaj način u roku od mjesec  preuzme i općinu. Ne bojim ga se – istakao je.

Ranije je Bego Gutić tvrdio da nisu ispoštovane procedure prilikom pokretanja opoziva, a jutros je pozvao građane da se u 7:30 pojave ispred zgrade Općine.

- Pozivam Vas sutra (ponedjeljak) u 7:30 sati na organizovano okupljanje i doček ispred zgrade Općine Banovići povodom najavljenog nasilnog ulaska u Općinu od strane PDA Sifeta Ikanovića, Žunić Edina, Kovacević Nermina i drugih. U cilju što svečanijeg dočeka pozivam Vas da ponesete cvijeće. Nakon svečanog dočeka planiran je prijem i kahva u kabinetu općinskog načelnika – napisao je Bego Gutić jučer.

Veće incidente su jutros spriječili Specijalne jedinice policije MUP-a TK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.