IZJAVA ZA "AVAZ"

Tanja Topić: Poruka SAD jasna, na potezu su Tužilaštvo BiH i EU

Naravno da ćemo sad slušati priču o nacionalnom ponosu i sreći što su se ove osobe našle na crnoj listi SAD, poručila je Topić

Tanja Topić. Facebook

Alen Bajramovic

31.7.2023

Komentirajući odluku Ministarstva trezora SAD-a da uvede sankcije zvaničnicima iz RS, politička analitičarka Tanja Topić kaže da je poruka veoma jasna - ovo je udar na Dejtonski sporazum.

- Na potezu su Tužilaštvo BiH i EU. Naravno da ćemo sad slušati priču o nacionalnom ponosu i sreći što su se ove osobe našle na crnoj listi SAD. Bit će to iz njihove vizure dokaz kako velike sile malim, ali hrabrim braniteljima nacionalnih interesa ne mogu ništa i ne mogu ih pokoriti. Međutim, mislim da im ne može biti svejedno, posebno onima koji su često putovali u SAD čak i u vrijeme kad su nacionalne vođe bile pod sankcijama, koliko god uvedene sankcije banalizovalI izjavama tipa kako ionako ne putuju niti planiraju putovati u Ameriku - kaže Topić.  

Podsjećamo, Sjedinjene Američke Države stavile su danas na crnu listu članicu Predsjedništva BiH Željku Cvijanović, predsjednika NSRS Nenada Stevandića, premijera RS Radovana Viškovića i ministra pravde RS Miloša Bukejlovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.