DONESENA ODLUKA

Prihvaćen tekst Kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologe u Tuzlanskom kantonu

Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona uputilo je na izjašnjenje prijedlog Kolektivnog ugovora Sindikatu doktora

Sa sjednice. Vlada TK

A. O.

1.8.2023

Vlada TK donijela je Odluku kojom se prihvata tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i doktora medicine i stomatologije za područje djelatnosti zdravstvene zaštite u Tuzlanskom kantonu, koji će se zaključiti između Vlade Tuzlanskog kantona i Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona.

Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona uputilo je na izjašnjenje prijedlog Kolektivnog ugovora Sindikatu doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona. Nakon dostavljanja primjedbi i sugestija od strane Sindikata, usaglašen je konačan tekst Kolektivnog ugovora. Usaglašeni tekst identičan je Kolektivnom ugovoru koji je važio do 30.06.2023. godine u dijelu visine neto satnice i koeficijenta zanimanja za radna mjesta doktor medicine, stomatologije, specijalista i subspecijalista.

Visina dodataka na platu za posebne uslove rada je ostala ista, sa tim da je u ovom kolektivnom ugovoru, procenat određen fiksno, dok su ostali dodaci na plaću ostali nepromijenjeni. Jedino u čemu se razlikuje je terminološko usklađivanje sa nazivom sindikata i usklađivanje sa odredbama Zakona o reprezentativnosti sindikata i udruga poslodavaca, saopćeno je iz Vlade TK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.