OBNOVLJEN PROSTOR

Otvoren Centar za zdravo starenje u Lužanima, drugi na području općine Ilidža

Realizacijom tog projekta željeli smo pokazati da su jednako važne sve kategorije stanovništva, rekao je Muzur

Sa otvorenja. Općina Ilidža

A. O.

2.8.2023

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur otvorio je Centar za zdravo starenje u Lužanima, drugi te vrste na području općine Ilidža.

Centar za zdravo starenje, u Mjesnoj zajednici Lužani, nalazi se na adresi Samira Ćatovića Kobre 39. Prostor je obnovljen i adaptiran. Korisnici su osobe treće životne dobi i bit će im dostupne različite aktivnostima, omogućeno druženje te radionice koje namjeravaju pokrenuti.

- Realizacijom tog projekta željeli smo pokazati da su jednako važne sve kategorije stanovništva općine Ilidža. Nakon što smo nedavno svečano otvorili Sportsko -rekreativni centar "Čarli" Emir Bogunić, danas smo za sugrađane treće dobi otvorili vrata Centra za zdravo starenje u Lužanima - rekao je načelnik Muzur.

Zaželio je korisnicima zdravlje i da vrijeme u Centru provode u ugodnoj atmosferi. Naglasio je da, danas otvoreni Centar, neće biti posljednji objekt tog tipa na području Ilidže.

Izvršna direktorica Udruženja Partnerstvo za javno zdravlje Sejdefa Bašić istakla je da centri takve vrste mogu donijeti samo dobro našoj zemlji.

- Prostor ambijentom, kako unutrašnjim tako i vanjskim, pruža dodatne mogućnosti za različite aktivnosti. Centar takve vrste u prošlosti nije postojao, a generacije treće životne dobi nisu imale priliku da se druže na ovaj način. Ovo je sedamnaesti centar u Bosni i Hercegovini. Svaka općina trebalo bi, svojim najstarijim stanovnicima, da priušti barem jedan takav centar - poručila je Bašić.

Kako se navodi u saopćenju za javnost Općine Ilidža, menadžerica Centra Adnana Podrug naglasila je da će Centar za članove biti otvoren od ponedjeljka do petka, od 9 do 15 sati.

Prvi Centar za zdravo starenje na području općine Ilidža otvoren je u septembru 2020. godine u Hrasnici. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.