TRI OSOBE UBIJENE

Tragedija u Gradačcu: Svi koji su podržavali ubicu Nermina Sulejmanovića i veličali zločin bit će privedeni i ispitani

Ovo se posebno odnosi na komentare pojedinaca objavljene na dva video snimka

Nermin Sulejmanović. Instagram

D. R.

11.8.2023

Nakon ubistava koje je Nermin Sulejmanović počinio u Gradačcu i emitirao prijenose uživo oglasio se ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak.

Ministar je izjavio da će zatražiti od Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona da ispita sve osobe koje su na društvenim mrežama podržavale ubicu iz Gradačca i veličale zločine Sulejmanovića.

Ramo Isak. Facebook


Kako je saopćio šef Kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova Ervin Mušinović, ovo se posebno odnosi na komentare pojedinaca objavljene na dva video snimka, a koji su uklonjeni od strane inspektora Federalne uprave policije i MUP-a TK.

- Također, bit će zatraženo da se protiv svih lica, za koja se utvrdi da su počinila krivično djelo gnusnim porukama podrške ubici, podnesu izvještaji o počinjenom krivičnom djelu - naveo je Mušinović.

Podsjećamo prijenos uživo je pratilo preko 15.000 ljudi, a neki su podržavali ovaj gnusni zločin, dok su drugi vrijeđali ubicu. Sulejmanović je usmrtio i komšiju te njegovog sina te ranio tri osobe od kojih je jedna policijski službenik. Na kraju je izvršio samoubistvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.