ŠEF MAĐARSKE DIPLOMATIJE

Sijarto podržao Dodika: U toku je hajka na političare koji hrabro zastupaju nacionalne interese

Međunarodni liberalni mejnstrim ne bježi od bilo kakve oštre intervencije, uključujući upotrebu policijskih i pravosudnih sredstava, rekao je

Peter Sijarto i Milorad Dodik. Facebook

H. J. I.

12.8.2023

Ministar vanjskih poslova Peter Sijarto (Szijjarto) pružio je podršku predsjedniku RS i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku nakon što je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv njega.

- Globalno, u toku je hajka na političare koji se otvoreno suprotstavljaju međunarodnom liberalnom mejnstrimu, hrabro zastupajući nacionalne interese - poručio je.

Sijarto je kazao da se u Sjedinjenim Američkim Državama najperspektivniji kandidat za sljedeće predsjedničke izbore suočava s krivičnim prijavama (Donald Tramp) kao i Slovak Tibor Gašpar.

- U Slovačkoj je uhapšen istaknuti lider najperspektivnije stranke za predstojeće parlamentarne izbore, dok je u Bosni i Hercegovini podignuta optužnica protiv demokratski izabranog lidera "srpske zajednice". Međunarodni liberalni mejnstrim ne bježi od bilo kakve oštre intervencije, uključujući upotrebu policijskih i pravosudnih sredstava, kada smatra da je njena moć u pitanju. Gdje su Transparency International, Amnesty i Helsinški komitet u ovakvim trenucima - pitao je Sijarto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.