ODLUČENO JE

Cijena parkinga u Banjoj Luci od danas skuplja

U prvoj tarifnoj zoni je dvije KM za svaki započeti sat parkiranja, a cjelodnevna karta za parkiranje iznosi sedam KM

Parking u Banjoj Luci. Nezavisne novine

A. O.

15.8.2023

Banja Luka od danas kreće sa "prilagođavanjem parking zone u gradu", koja, u konačnici, donosi više cijene parkiranja, a kako je ranije najavljeno uz Gradske uprave, cijena parkiranja na parkiralištima u nultoj tarifnoj zoni tri KM za svaki započeti sat parkiranja.

- U prvoj tarifnoj zoni je dvije KM za svaki započeti sat parkiranja, a cjelodnevna karta za parkiranje iznosi sedam KM - kazali su ranije iz Gradske uprave.

Dodali su da je cijena parkiranja na parkiralištima u drugoj tarifnoj zoni jedna KM za svaki započeti čas parkiranja, a cjelodnevna karta za parkiranje iznosi pet KM.

Cijena parkiranja autobusa na parkiralištu autobuski terminal Malta je dvije KM, ako se parkiranje vrši na osnovu bloka karata kupljenih u Odsjeku za kontrolu parkinga, a tri KM za kartu kupljenu u naplatnoj kućici na samom parkiralištu.

Javna garaža

Karta važi za jedan ulazak autobusa na parkiralište, a plaćanja su oslobođeni autobusi na prigradskim linijama za koje prijevoznik ima potpisan Ugovor sa Gradom.

Cijena parkiranja u javnoj garaži u Aleji Svetog Save blok „D“ iznosi: jednu KM za svaki započeti čas parkiranja, pet KM dnevna karta,100 KM mjesečna karta, 250 KM tromjesečna karta, 1.000 KM godišnja karta, dok cijena parkiranja za motocikle iznosi pola cijene od gore navedenih cijena parkiranja u navedenoj javnoj garaži.

Cijena mjesečne karte

Cijena mjesečne parking karte, koja se može koristiti na svim parkiralištima, osim u nultoj tarifnoj zoni i javnoj garaži u Aleji svetog Save blok „D“ , iznosi 100 KM, a godišnje 1.000 KM.

Cijena mjesečne parking karte koja se može koristiti samo na parkiralištima u drugoj tarifnoj zoni iznosi 60 KM, a godišnja 600 KM. Cijena povlašćene karte za stanare iznosi 100 KM godišnje u nultoj zoni, 80 KM u prvoj i 50 KM u drugoj tarifnoj zoni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.