GRADONAČELNIK BANJE LUKE

Stanivuković na protestima: Spreman sam da do kraja branim gradsku imovinu

Ostajemo na parkingu večeras do 19 sati, naveo je Stanivuković

Draško Stanivuković. Facebook

H. J. I.

15.8.2023

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, pridružio se današnjim protestima koji su održani u centru grada. Stanivukoviću se pridružilo i i stotinjak uposlenika Gradske uprave kao i građana. 

Oni traže zaustavljanje deložacije s dosadašnjeg parkinga, koji je prema ranijim sudskim odlukama, pripao banjalučkom "Autoprevozu".

- Nemamo pravo dozvoliti da nam na naše oči ukradu pola Banje Luke. Danas planiraju da nas deložiraju sa naše imovine, ali borba još traje. Mi moramo da se borimo za najbolje, ali kada je teško da se ne krijemo.

Ostajemo na parkingu večeras do 19 sati kada je organizovan protest za odbranu gradske saobraćajnice, muzeja, parkinga i spomenika “12 beba”! Spreman sam da do kraja branim gradsku imovinu - napisao je Stanivuković na Facebooku.

Kako piše Radio Slobodna Evropa, dugogodišnji spor je pokrenut 2004. godine kada je Grad Banja Luka zahtijevao da se zemljište kod stare autobusne stanice i muzeja upiše kao njegovo vlasništvo tražeći da se utvrdi pravna valjanost sporazuma o zamjeni iz 1979. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.