FITNES CAR ZA "AVAZ"

Samir Bečić na regati za djecu s poteškoćama u razvoju: Čast mi je da na ovaj način pomažem domovini

Oni gledaju svijet kroz jednu drugu prizmu koja nije opterećena etničkim i vjerskim podjelama

Samir Bečić na regati u Ključu. Kajak Kanu Klub Ključ

Nerma Ajnadžić

16.8.2023

Fitnes car iz Bosne i Hercegovine Samir Bečić, koji godinama živi i radi u Hjustonu, već neko vrijeme provodi u domovini na odmoru. I taj period Bečić je iskoristio da digne glas za one kojima je možda najpotrebnije. Učestvovao je u nekoliko manifestacija, a krajem prošle sedmice bio je dio najveće regate, četvrte po redu, u BiH za djecu s poteškoćama u razvoju i djecu i odrasle s invaliditetom.

Počasni član

- Kao počasni član „Kajak Kanu Klub Ključ“ bila mi je čast da prisustvujem ovakvom značajnom događaju. Bilo je više od 150 djece iz raznih gradova BiH. Nadam se da će sljedećih godina broj porasti na više od hiljadu - istakao je Bečić.

Zahvalio je predsjedniku kluba Almiru Hažbiću, sekretaru Muharemu Muheljiću, Elviru Risoviću, Ekremu Hotiću, kao i svim ostalim članovima i volonterima na „profesionalno organiziranom humanitarnom događaju ispunjenom emocijama i pozitivnom energijom“.

Održana 4. regata za djecu s poteškoćama u razvoju i djecu i odrasle s invaliditetom. Kajak Kanu Klub Ključ

- Ovo je veliki događaj za Ključ, ali i za BiH, koja ovakvim akcijama pokazuje veliko srce za djecu s poteškoćama u razvoju i djecu i osobe s invaliditetom, a samim tim se sve više približava evropskim standardima i vrijednostima. Mališani su imali priliku da se druže kroz sportske aktivnosti i samim tim jačaju timski duh i poboljšavaju svoje fizičko i mentalno zdravlje. Ovaj mali grad je još jednom pokazao veliko srce - dodao je Bečić.

Pogled na svijet

Naglasio je da su „Samir Becic Foundation 501c3“ i „Health Fitness Revolution“ učestvovali u više od hiljadu humanitarnih akcija u Americi.

- Pruža mi veliko zadovoljstvo to što imam mogućnost da to isto radim u zemlji u kojoj sam rođen. Podizanjem svijesti o problemima s kojima se suočavaju djeca s poteškoćama u razvoju i djeca i osobe s invaliditetom omogućava se bolje razumijevanje društva. Oni gledaju svijet kroz jednu drugu prizmu koja nije opterećena etničkim i vjerskim podjelama. Taj pogled na svijet je emotivan, bez predrasuda, stvaran i lijep, bez obzira na sve poteškoće s kojima se svakodnevno suočavaju - zaključio je Bečić za „Avaz“.

Milioni izgubljenih godina

Titula fitnes cara Bosanca i Hercegovca Samira Bečića prati odavno, a on je u januaru dobio i svoj dan u Hjustonu, tačnije 10. januar proglašen je Danom Samira Bečića. Kako je tada istakao u intervjuu za „Dnevni avaz“, poslije dvije godine od dolaska u Hjuston počeo je voditi najveći fitnes klub u Americi sa 300 zaposlenih i 45.000 članova.

Ovo je veliki događaj za Ključ, ali i za BiH, koja ovakvim akcijama pokazuje veliko srce. Kajak Kanu Klub Ključ

- Međutim, moja najveća motivacija je bila da pomognem ljudima da zdravije i duže žive. Kao dječak u Bosni nisam mogao zaustaviti sva ta stradanja. Kroz fitnes sam pokušao vratiti milione izgubljenih godina - istakao je tada.

Bečić je rođen u Ključu, pa mu je učestvovanje na regati u svom gradu još vrednije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.