SKANDALOZNO

Nakon prikazivanja filma "Heroji Halijarda" na SFF-u: Gore društvene mreže

"SARTR u Banja Luci, Halijard u Sarajevu. Mali koraci za BiH, veliki za čovječanstvo" je samo jedan od komentara

Sa promocije spornog filma. Facebook

H. J. I.

16.8.2023

U sklopu Sarajevo Film Festivala sinoć je prikazan film "Heroji Halijarda", koji veliča četinički pokret. Nakon ovog skandaloznog događaja, reakcije na društvenim mrežama se ne smiruju.

"Sarajevski festival mogu da otvore Bono i Kristijan Amanpur ali Telekom je upravo prezentirao Heroje Halijarda usred Sarajeva. Znači, nebeski narod je nezaustavljiv", "Konačno i prava strana istorije u Rajvosa", "Bono, možete ti i baka polako kući", "SARTR u Banja Luci, Halijard u Sarajevu. Mali koraci za BiH, veliki za čovječanstvo" su samo neki od uznemirujućih komentara. 

Podsjetimo, na Sarajevo Film Festivalu jučer je promoviran film “Heroji Halijarda” režisera Radoša Bajića, koji govori o "herojskoj" ulozi četnika u Drugom svjetskom ratu.

O filmu je govorio producent Nedeljko Bajić, a sve je upriličeno pod pokroviteljstvom Telecoma Srbije.

Film "Heroji Halijarda" ratna je drama, a govori o tri brata Jovića i njihovoj porodici, razapetoj između suprotstavljenih ideologija. Dok se Mirko bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten se pridružio partizanima, a najmlađi brat Ilija rastrzan je između dvije strane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.