UOČI SJEDNICE

Komisija predložila imenovanje Amidžića za ministra finansija u Vijeću ministara BiH

Imenovanje Srđana Amidžića, prema dogovoru koalicionih partnera, trebalo bi se desiti na hitnoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH

Srđan Amidžić. Mondo / Slaven Petković

S. S.

22.8.2023

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine dala je preporuku Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za potvrđivanje imenovanja kandidata za obavljanje dužnosti ministra finansija i trezora BiH.

Komisija je dala preporuku Domu da potvrdi imenovanje Srđana Amidžića na dužnost ministra finansija i trezora BiH, te ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca na dužnost zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Imenovanje Srđana Amidžića, prema dogovoru koalicionih partnera, trebalo bi se desiti na hitnoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH, koja će biti održana nakon okončanja redovne, koja je trenutno u toku.

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (Hrvatska demokratska zajednica - HDZ) uputila je ranije Predstavničkom domu prijedlog za imenovanje novog ministra finansija i trezora BiH Srđana Amidžića iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), o čemu bi se poslanici trebali danas izjašnjavati.

Amidžić bi na mjestu ministra finansija trebao zamijeniti Zorana Tegeltiju (SNSD), koji je preuzeo dužnost direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.