PARLAMENTARNA SKUPŠTINA

Sjednica Doma naroda BiH zakazana za srijedu: Na dnevnom redu tri reformska zakona

Delegati će glasati o Prijedlogu zakona o slobodi pristupa informacijama na nivou institucija BiH

Sutra sjednica Doma naroda BiH. Avaz

D. R.

24.8.2023

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine (PS) BiH zakazana je za srijedu, 30. avgusta. 

Na dnevnom redu ove sjednice naći će se i tri reformska zakona koja su usvojena na sjednici Predstavničkog doma PSBiH.

Delegati će glasati o Prijedlogu zakona o slobodi pristupa informacijama na nivou institucija BiH, zatim o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmenu za ljudska prava BiH te Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom itužilačkom vijeću BiH.

Sigurnost saobraćaja na putevima

Osim toga, na dnevnog redu će se naći i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama BiH.

Delegati će glasati i o Izvještaju o radu Vijeća ministara BiH za 2021. godinu, IzvještajU o radu Vijeća ministara BiH za 2022. godinu te Izvještaju o primjeni Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH.

18 tačaka dnevnog reda

Među 18 tačaka dnevnog reda naći će se i Izvještaj o radu Komisije za odlučivanje o sukobu interesa za 2022. godinu, davanje saglasnosti za ratifikaciju amandmana br. 5 na Ugovor o finansiranju, zaključen između Evropske investicione banke, BiH i FBiH 15. jula 2008. u Sarajevu i 18. avparlagusta 2008. u Luksemburgu, kao i davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.