TEŠKE RIJEČI

Sanja Vulić: Vi ste gospodine Ramo Isak teška bagra

Srbi nisu vandali, niti divljaci, već srboljupci i patriote, kazala je Vulić

Sanja Vulić. Facebook

D. H.

31.8.2023

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić poručila je federalnom ministru policije Rami Isaku da bi, s obzirom na funkciju koju obavlja, trebao da zna da on ne može donositi odluke na teritoriji RS.

"Pod utjecajem Marfija"

- Ramo, drži se svog entiteta i svojih nadležnosti. Јasno nam je da su i Isak i MUP Kantona Sarajevo pod uticajem Majkla Marfija, njemačkog turiste Kristijana Šmita i sličnih, ali to ne mijenja činjenicu da oni mogu isto da rade i na prostoru Republike Srpske. Republika Srpska ima svoje predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji nisu strani poslušnici. Da li će biti okupljanja i skupova podrške na teritoriji Republike Srpske odlučit će srpski narod u koordinaciji sa MUP-om RS - poručila je Vulić.

Reagujući na izjavu Isaka da će MUP Federacije BiH uraditi sve iz svoje nadležnosti da ne dozvoli najavljeno okupljanje na entiteskoj liniji, a u slučaju potrebe bit će zatražen i angažman međunarodnih snaga, Vulić je izjavila:

Srbi nisu divljaci

- Srbi nisu vandali, niti divljaci, već srboljupci i patriote, narod koji je odan svojoj otadžbini, Republici Srpskoj i svom predsjedniku. Turista Šmit vam se slobodno šetka po Sarajevu, a Srbi ne mogu doći u "kvazi glavni grad", jer ste vi tako odlučili!? Vi ste, gospodine Isak, teška bagra i strani plaćenik, a sutra ćete vidjeti šta je ljubav srpskog naroda, šta je patriotizam. Gledajte i učite, a nemojte samo klimati glavom raznim Marfijima i turistima.

Protesti bi trebali biti održani u petak u 18 sati u trajanju od 30 minuta i moguća je blokada saobraćaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.