SJAJNI BILATERALNI ODNOSI

Ambasador Slavko Matanović predao akreditivna pisma jordanskom kralju Abdulahu II

Ambasador Matanović prenio je kralju Abdulahu II pozdrave predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića

Ambasador Slavko Matanović predao akreditivna pisma jordanskom kralju Abdulahu II. Fena

FENA

4.9.2023

Ambasador Bosne i Hercegovine u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Slavko Matanović predao je akreditivna pisma kralju Jordana Abdulahu II. Svečana ceremonija održana je na Hašemitskom Kraljevskom dvoru, u palači Basman.

Tom prilikom, ambasador Matanović prenio je kralju Abdulahu II pozdrave predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Izrazio je opredijeljenost za rad na unapređenju bilateralnih odnosa između naše dvije zemlje, iskazavši uvjerenje da će u tome imati punu podršku kralja Abdulaha II, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Kralj Abdulah II je istakao činjenicu da Hašemitska Kraljevina Jordan ima odlične bilateralne odnose sa Bosnom i Hercegovinom, te da je u svojoj ranijoj karijeri imao priliku upoznati naš narod prema kojem gaji poseban pijetet.

Kazao je i da razumije izazove s kojima se suočavaju zemlje zapadnog Balkana i da se nada da će Bosna i Hercegovina uspješno prevladati postojeće izazove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.