SARAJEVO

Isak i Duraković: Saradnja ministarstava na prevenciji nasilja u BiH

Duraković je informisala Isaka o aktivnostima koje poduzima Ministarstvo kojim rukovodi, u oblasti edukacije djece i nastavnika

Sa održanog sastanka. FMUP

H. J. I.

5.9.2023

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak je sa federalnom ministricom obrazovanja i nauke Jasnom Duraković razgovarao o aktivnostima koje te institucije poduzimaju na prevenciji nasilja u Bosni i Hercegovini.

Duraković je informisala Isaka o aktivnostima koje poduzima Ministarstvo kojim rukovodi, u oblasti edukacije djece i nastavnika, kao i o rezultatima sastanka koji je održala s kantonalnim ministrima obrazovanja o temi „Sigurnosne situacije u školama u Federaciji Bosne i Hercegovine“.

Ministar Isak istakao je kako je FMUP delegirao člana u Interresornoj radnoj grupi za pravljenje Okvirnog plana o prevenciji i suzbijanju nasilja u odgojno-obrazovnim ustanovama u Federaciji BiH, a koja će se uskoro sastati i započeti aktivnosti provođenja spomenutog plana.

Ministrica Duraković istakla je važnost interresorne saradnje i naglasila je kako će Ministarstvo kojim rukovodi biti pouzdan partner u borbi protiv svih vidova nasilja, a posebno kada je riječ o preventivnom djelovanju, saopćeno je iz FMUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.