"RAZBIJANJE LAŽI"

NiP Centar tvrdi: Opoziv Mandića je zakonit i pravilan

Konačan odgovor će biti poznat 22. oktobra 2023. godine na referendumu o opozivu

Srđan Mandić. Avaz

Z. K.

7.9.2023

Federalno ministarstvo pravde je dopisom od 29. avgusta 2023. godine (a kao odgovor na Zahtjev načelnika Mandića o „preispitivanju pravilnosti i zakonitosti odluka i drugih pravnih akata Općinskog vijeća Centar Sarajevo“) potvrdilo da je postupak opoziva načelnika Općine Centar pravilan, odnosno proveden u skladu sa zakonom, navode iz Naroda i pravde Centar.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

Razbijanje laži

- Podsjećamo javnost da je načelnik Mandić nakon donošenja odluke o opozivu, u svom euforičnom pokušaju diskreditacije Općinskog vijeća Centar Sarajevo (kao i pokušaja da po svaku cijenu nađe opravdanja za svoj nerad) započeo kampanju protiv opoziva na navodnoj nezakonitosti, brzopletosti i nepravilnosti pokretanja procedure opoziva, te njenoj neusklađenosti sa Statutom i Poslovnikom.

Kao i što to obično biva s načelnikom Mandićem, ubrzo je došla institucionalna potvrda, zasnovana na zakonu i činjenicama, a koja razbija njegove laži i spinove u parampačad. Dakle, načelnik Mandić ne samo da ne zna tumačiti propise (a što i nije čudno s obzirom na njegovo dosadašnje vođenje općine – slučajevi od ranije poznati javnosti) nego je dopis Ministarstvu bio još jedan u nizu pokušaja usporavanja rada Komisije za provođenje referenduma i sabotaže samog referenduma.

Nakon što je podnio zahtjev za preispitivanje odluke o opozivu u nadi da će sa sredstvima iz građevinskih poduhvata i sumnjivih tendera uspjeti u kupovinu ruku, te nakon što je odluka o opozivu na Općinskom vijeću potvrđena, krenuo je postupak neosiguravanja uvjeta i sredstava Komisiji za provođenje referenduma, a sve kako bi prvobitni datum referenduma bio pomjeren ili u konačnici otkazan.

Promil truda

Da je načelnik Mandić uložio promil truda u redovan rad Općine, u ispunjavanje predizbornih obećanja (ispunio 2 od 38 obećanja!) koliko ulaže u pokušajima sabotaže referenduma, gdje bi mu bio kraj? S obzirom na to da su građani odavno siti od postavljanja ovakvih i sličnih pitanja o načelniku Mandiću, konačan odgovor će biti poznat 22. oktobra 2023. godine na referendumu o opozivu - zaključuju u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.