VLADA BPK

Priznanje generalnom direktoru njemačke firme "Emka"

”Emka Bosnia”, koja ima 20 kćerki firmi u svijetu, od Amerike do Kine, u Goraždu je prepoznala poslovnu šansu

S dodjele priznanja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Z. K.

9.9.2023

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde dodijelila je priznanje generalnom direktoru njemačke kompanije “Emka” Fridhelmu Rungeu (Friedhelm) za doprinos međunarodnoj saradnji i razvoju privrede ovog kantona.

Brojni radnici

U prisustvu predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti, priznanje direktoru Rungeu i njegovoj porodici uručili su predsjedavajući Skupštine BPK Goražde Muradif Kanlić i premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Ovom prilikom naglašeno je da kompanija “Emka” u privrednim subjektima u Goraždu upošljava veliki broj radnika, a na svečanosti, kojoj su prisustvovali njemački i domaći privrednici, upućen je poziv svima da ulažu svoj kapital u Bosanskopodrinjski kanton Goražde, koje na mapi poslovnih šansi zauzima visoko mjesto.

”Emka Bosnia”, koja ima 20 kćerki firmi u svijetu, od Amerike do Kine, u Goraždu je prepoznala poslovnu šansu, zahvaljujući uspjehu i preporuci kompanije “Bekto Precisa”.

Drugi ulagači

- Zahvaljujući Redži Bekti, u BPK Goražde došli su i drugi ulagači, a jedan od njih je i Fridhelm Runge. Firme “Emka Bosnia” i “Bekto Precisa” dale su podsticaj svim drugima da dođu i ulažu u BPK Goražde, a ove dvije firme smatraju se najvećim izvoznicima u Bosni i Hercegovini. 

Mogu reći da smo izuzetno sretni što su članovi porodice gospodina Rungea ovdje boravili, živjeli i dijelili s nama prostor kao Goraždani, jer ih tako i osjećamo - kazao je premijer BPK Edin Ćulov.

Naglašeno je da ove firme uz ostalo pokazuju i društvenu odgovornost te ulažu u sve segmente, uz podsjećanje da  građane BPK nisu zaboravile ni u periodu pandemije koronavirusa, kada su ove kompanije Kantonalnoj bolnici Goražde donirale i neophodne respiratore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.