KONTROVERZNI BABURIN

Na Sokolac stigla politička delegacija iz Rusije

Bjelica je napomenuo da će visoku političku delegaciju sutra primiti i gradonačelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić

Na Sokolac došla delegacija iz Rusije. Srna

S. S. / Srna

12.9.2023

Politička delegacija iz Rusije, koju predvodi predsjednik Međunarodne slovenske akademije nauka, obrazovanja, umjetnosti i kulture Sergej Baburin, doputovala je večeras na Sokolac, rekao je Srni načelnik općine Milovan Bjelica.

Bjelica je naveo da je u toku prijateljski neformalni razgovor sa gostima iz Ruske Federacije, a sutra će od 8.30 sati razgovarati o budućoj kulturnoj, sportskoj i privrednoj saradnji.

Sastanak će biti u zgradi opštine Sokolac, a potom će gosti u pratnji domaćina posjetiti Srpsko vojničko groblje "Novi Zejtinlik" i manastir Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji "Sokolica".

Bjelica je napomenuo da će visoku političku delegaciju sutra primiti i gradonačelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić u prostorijama Gradske uprave, potom će ruska delegacija posjetiti i Sarajevo.

Inače, Baburin je poznat po kontroverznim stavovima. On je izjavljivao da je Rusija bila "primorana da umiješa u građanski rat u Ukrajini. Govorio je i da ne postoji rat između Rusije i Ukrajine, jer Ukrajina nikada nije objavila rat Rusija, a Putin je proglasio samo "specijalnu vojnu operaciju."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.