NE POSJEDUJE DOKUMENTE

UKC RS o ženi koja je bila 17 godina u zatočeništvu: Neuhranjena, anemična i nepokretna

U cijeli slučaj uključena je PU Banja Luka, kao i MUP RS, a još uvijek nije poznato da li postoje elementi krivičnog djela članova njene porodice

UKC RS. Facebook

N. H.

22.9.2023

G.K. (43) iz Laktaša, koja je godinama bila zapostavljana od strane svoje porodice, nalazi u stabilnom zdravstvenom stanju, svjesna je i komunikativna, saopćtio je Univerzitetski klinički centar RS.

Kako navode pacijentica je primljena 11. septembra u 21:30 sati, gdje je dovezena sanitetskim vozilom hitne pomoći.

- Pacijentica je primljena sa vidnim ranama po tijelu (dekubitusima), neuhranjena, anemična, nepokretna, zapuštenog zdravstvenog stanja i bez svijesti – navode u UKC RS.

Prema riječima prof.dr Vlade Đajića, generalnog direktora UKC RS ljekari Urgentnog centra su hitno pristupili dijagnostičkoj obradi pacijenta i primjeni adekvatne terapije, te se pristupilo multidisciplinarnom liječenju i odmah su uključeni ljekari Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju, hematolozi, infektolozi, internisti i stanje pacijentice se već narednog dana stabilizovalo.

Inače, u cijeli slučaj uključena je PU Banja Luka, tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Centar za socijalni radi, kao i MUP RS. Razlog je što G.K. navodno nije iz kuće izašla od 2006. godine. Ona ne posjeduje lične dokumente, a za sada nije poznato da li postoje elementi krivičnog djela članova njene porodice. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.