JEDINSTVENA UTRKA

Džemal Jašarević, čija je nevjerovatna životna priča osvojila region, i ove godine istrčao 36 spratova "Avazovog" tornja

On je u fokus javnosti stigao nakon predstavljanja dokumentarca “Džemo”

Džemal Jašarević. Facebook

23.9.2023

Džemal Jašarević, poljoprivrednik i aktivni učesnik u sportskim utrkama, i ove godine je učestvovao na „Avaz Tower Runningu“.

Ova jedinstvena utrka nije nimalo jednostavna, a Džemo nam je otkrio kako je bilo takmičiti se s vrhunskim trkačima koji su spremni upustiti se u ovakav izazov.

Zakasnio na ulazu

 - Malo sam zakasnio na ulazu, bila je gužva, prije mene je ušlo oko 30-40 ljudi. Morao sam se probijat kroz gužvu, ali sam istrčao odličlno virjeme 4:46. Mogao sam još trčati, da je bilo još 10 spratova izdržao bih – kazao je Džemo.

Dodao je i kako je uvijek spreman i pun energije.

Džemal je u fokus javnosti stigao nakon predstavljanja dokumentarca “Džemo”, a njegova životna priča osvojila je cijeli region. Poslije dokumentarca Džemo je postao prepoznatljiv na ulicama Sarajeva.

- Radim teške fizičke poslove i tako se i pripremam za takmičenje. Imam desetak muznih krava, svaki dan moram da ih namirim i to radeći dodatno se pripremam za utrke.

Za kraj je dodao kako ga ljudi prepoznaju na ulicama i kako mu redovno upućuju komplimente.

Brojne utrke

Nedugo nakon što je film premijerno prikazan na AJB DOC-u, Džemo je postao ambasador humanitarnog udruženja Pomozi.ba, a iste godine je trčao i za spas bh. rijeka. Učestvovao je na brojnim humanitarnim, ali i drugim običnim i cestovnim utrkama i u svakoj ostvario fantastične rezultate. Ono što je još interesantnije - kreirao je društvene mreže na kojima sada broji nekoliko hiljada prijatelja s kojima aktivno komunicira i dijeli svoje velike i male pobjede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.