KOMENTAR DANA

Sumrak čovječanstva

Jedan „ugledni doktor“ ukrao je kosti žrtve genocida i nad njima vršio istraživanja

Pronađeni posmrtni ostaci. Facebook

Piše: Ema Maslo

25.9.2023

U dvorištu porodične kuće dr. Nebojše Mraovića, ortopeda iz Brčkog koji je studirao u Sarajevu, uglednog i cijenjenog čovjeka zbog svoje profesije u Brčkom, ekshumirani su posmrtni ostaci još neidentificirane osobe. Prema indicijama, radi se o muškarcu bošnjačke nacionalnosti s područja Srebrenice. Nečijem sinu, ocu, bratu...

Te rasute kosti ispod fontane porodične kuće „uglednog doktora“ neko je godinama tražio da bi ih dostojno ukopao, da bi na tom mezaru članovi porodice, prijatelji, svi koji dolaze odati počast žrtvama genocida proučili Fatihu. Posmrtne ostatke žrtve najbolesnijih umova, uz prelijepu kuću, u super uređenom dvorištu, uz temelje fontane kojoj su se svi divili, njegovi posjetioci, pacijenti, zakopao je nakon što je, po izjavama, vršio neke eksperimente. Nad kostima mrtvog čovjeka!

Istražitelji decenijama nakon počinjenog genocida još nisu uspjeli prikupiti sve posmrtne ostatke ubijenih. Porodice traže makar jednu kost svojih najmilijih... Nažalost, ortoped Mraović ih je ukrao i proučavao. Doktor je ostatke 2012. godine zakopao u dvorište svoje kuće, nakon čega je preko njih izgradio fontanu i tako napravio niz krivičnih djela, ali i izdao sve moralne i etičke principe. Ovakav postupak brčanskog doktora predstavlja sami sumrak čovječanstva. Ništa manje od toga.

Naravno, Mraović je, kada je ovaj morbidni čin otkriven, utočište našao u Srbiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.