POMAGANJE NARKOKLANOVIMA

Bešlija, Šehović i Šahinpašić, donedavno visoki funkcioneri FUP-a i SIPA, uskoro će se naći iza rešetaka

Svi oni su čvrsto, kako je otkriveno u Sky aplikacijama, povezani sa narkodilerima iz raznih klanova koje su maksimalno štitili, naveo je Vasković

Bešlija, Šahinpašić i Šehović: Vodi se istraga protiv njih. Avaz

E. Ć.

25.9.2023

Tužilaštvo BiH vodi intenzivnu istragu protiv donedavnih visokih funkcionera FUP-a Ibre Bešlije i Nermina Šehovića, kao i protiv Vahidina Šahinpašića, pripadnika SIPA-e, nekada Glavnog inspektora te agencije, tvrdi novinar Slobodan Vasković.

Kako navodi Vasković, svi oni su čvrsto, kako je otkriveno u Sky aplikacijama, povezani sa narkodilerima iz raznih klanova koje su maksimalno štitili, odnosno njihovi su članovi.

Radili za Narkoklanove 

Osim navedene trojice, istragom je obuhvaćeno još nekoliko značajnih funkcionera FUP-a i SIPA čija imena ne navodim iz razumljivih razloga, a koji su, također, direktno radili za Narkoklanove.

Vasković je na svom blogu naveo da su pod istragom i visoki funkcioneri i drugih policijskih agencija u BiH, a ne samo navedenih.

- OSA BiH je privremeno oduzela pristup tajnim podacima Bešliji, Šehoviću i Šahinpašiću, a po završetku ovog procesa, koji još uvijek traje, odnosno zabrani pristupa tajnim informacijama, sva trojica će, prema mojim saznanjima, biti nečasno otpušteni iz FUP-a i SIPA.

Bešlija, Šehović i Šahinpašić su sve vrijeme, kako su pokazali podaci iz Skaj aplikacija, bili u direktnoj vezi sa Osmanom Mehedagićem Osmicom.

Osman Mehmedagić Osmica. Avaz

Šahinpašić je, prema mojim informacijama, imao čak dvije Sky aplikacije - jednu je nosio on, a drugu njegov vozač - napisao je Vasković na svom blogu.

"Počistili" one koji su smetali

Ranije je objavio da su Bešlija i Šehović, po nalogu Mehmedagića Osmice, otvarali istrage protiv svih koje bi naveo Keljmendi da mu "smetaju u poslu", "počistili" ih i tako mu proširili prostor za kriminalno djelovanje, te samim tim i sebi uvećalihonorare koje su od njega primali za zaštitu.

- Ono što zvuči gotovo nevjerovatno jeste činjenica da su Bešlija i Šehović “uzimali izjave” od Keljmendija u prostorijama FUP-a, da bi, nakon toga, falsifikovali službene zabilješke.

Nakon određenog vremena bi, po nalogu Osmice, te službene zabilješke uništavali.

Pisao sam i o vezama Šahinpašića koji je bio na platnom spisku brojnih teških kriminalaca; Njegov intimus bio je Darko Elez, veliki narkodiler, koji je sada na izdržavanju petnaestogodišnje zatvorske kazne u Srbiji.

Nešić blizak Elezov saradnik

Da podsjetim, blizak Elezov saradnik je i Nenad Nešić, narkodiler, perač narkonovca i ministar bezbjednosti BiH.

Nešić je imao brojne narkoposlove i sa trostrukim ubicom Milanom Matkovićem sa kojim je zajedno prao i novac od opijata kupovinom i izgradnjom brojnih objekata u Novom Sadu, o čemu sam detaljno pisao - napisao je Slobodan Vasković i dodao da će se priča nastaviti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.