SJEDNICA U MOSTARU

Vlada FBiH bi sutra mogla imenovati novi Upravni odbor KCUS-a, ubrzo smjena Sebije Izetbegović

Mašić je podsjetio da je Sebija Izetbegović ostala bez statusa redovne profesorice

Sebija Izetbegović. Armin Durgut / Pixsell

S. S.

27.9.2023

Na sutrašnjoj sjednici Vlade FBiH u Mostaru tema će biti i promjena članova Upravnog odbora KCUS-a, ukoliko kantoni na vrijeme dostave svoje prijedloge za nove članove UO.

Ukoliko taj proces bude završen sutra to znači da će se odmah krenuti u smjenu generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Šef Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić pitao je na današnjoj sjednici ministra zdravstva Nediljka Rimca (HDZ 1990) zašto nije pokrenuta smjena direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

- Imaju u vidu da je Vlada FBiH imenovana prije skoro pet mjeseci, a imaju u vidu da je Vlada KS prije četiri mjeseca pokrenula inicijativu za smjenu generalne direktorice KCUS-a, obzirom da je istom odlukom Senata UNSA ukinut status redovne profesorice na fakultetima medicinskog smjera, a što je jedan od obaveznih uslova za obnašanje pozicije generalnog direktora, obzirom da da je UO imao obavezu sam postupiti nakon odluke Senata UNSA, a da isti to nije učinio, šta ministar i Ministarstvo čekaju četiri mjeseca da otklone direktno kršenje zakona i Statuta UNSA i šta podizumaju po tom pitanju?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.