MARGINE KONFERENCIJE

Mašović i Kavoli istakli potrebu i spremnost za jačanje bilateralne saradnje OS BiH i OS SAD

Imali su priliku da razmijene mišljenja i stavove o aktuelnim sigurnosnim i drugim izazovima s kojima se susreće današnji svijet

Senad Mašović i Kristofer Kavoli. OS BiH

FENA

27.9.2023

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović, na marginama konferencije Američko-jadranske povelje (A5), danas se sastao se s generalom Kristoferom Kavolijem (Christopher Cavoli), komandantom Američkih snaga za Evropu, ujedno i vrhovnim komandantom NATO snaga u Evropi.

Razgovorali su o bilateralnoj saradnji Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga SAD, te su imali priliku da razmijene mišljenja i stavove o aktuelnim sigurnosnim i drugim izazovima s kojima se susreće današnji svijet, ali i u velikoj mjeri Bosna i Hercegovina i njene oružane snage. Zajednički je istaknuta potreba i spremnost daljnjeg jačanja bilateralne saradnje OS BiH i OS SAD, kao i multilateralne saradnje sa NATO-om.

General Kavoli je iskazao spremnost za nastavkom pružanja potrebne podrške Oružanim snagama BiH, kao i jasnu posvećenost SAD za održavanje sigurnosti i mira u BiH i podršku jačanju sveukupnih kapaciteta Oružanih snaga BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.