SARAJEVO

Ostavke 30 članova OO SDP-a Novi Grad

Ostavke su podnijeli u četvrtak

Mahir Delić. Facebook

H. J. I.

2.10.2023

Trideset članova Opštinskog odbora SDP-a Novi Grad podnijelo je ostavku na sjednici kantonalnog odbora ove stranke u četvrtak, izjavio je za TVSA Mahir Delić. 

Danas će to ozvaničiti predajom potpisa na protokol Centrale SDP-a BiH. Time će ovaj Opštinski odbor koji broji 45 članova prestati da postoji. Osnovni razlog je kršenje stranačkog Statuta, rekao je Delić, sada već bivši predsjednik Opštinske organizacije SDP-a, dodajući da je ovaj Odbor po Statutu izglasao održavanje izborno-izvještajne konvencije. 

Međutim, kantonalni odbor i Predsjendištvo SDP-a su to zaustavili. Potpredsjednik opštinske organizacije SDP-a Novi Grad, Abel Baltić, izjavio je za TVSA da se Opštinski odbor nije sastao pola godine. 

Delić je, prema njegovim tvrdnjama izbornu konvenciju zakazao u junu, što znači da Opštinska organizacija od tada ne postoji jer, kako je naveo, po Statutu kada predsjednik zakaže konvenciju svi partijski organi se raspuštaju. KO SDP-a na sjednici u četvrtak osim novogradskog, zatražio je raspuštanje i novosarajevskog odbora.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.