KOMENTAR DANA

Crveni za trojku

Trojka je sve ono što je tvrdila da je radila SDA, koja nas je 30 godina harčila, nastavila raditi

S održanih protesta. N. Šaljić

Miralem  Aščić

16.8.2023

Trojka, predvođena SDP-om BiH, Našom strankom i Narodom i pravdom, totalno je pogubljena. To su pokazali posljednji slučaj iz Gradačca i protesti koje je organizirala ni manje ni više nego gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić?!

Prvi put u modernoj povijesti ove zemlje vlast je bila ta koja je organizirala proteste, čak i pročitala zahtjeve. Kome? Zašto? Šta radi gradonačelnica Karić, šta radi potpredsjednik FBiH Igor Stojanović?

Jedna dijeli baklave, drugi objavljuje selfije. Kome protestiraju, kome šalju poruke!? Narod zbunjen, javnost ogorčena. Znaju li konačno da više nisu opozicija?

Kakva je uloga i SDP-ovog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, kome i zašto mjesecima piše kilometarska saopćenja, šta je do sada konkretno uradio? Hiljade je pitanja, nijednog odgovora.

Digla se kuka i motika ko ruši Srđana Mandića iz Općine Centar, šta hoće rijaliti političar Irfan Čengić, čovjek koji iskače iz paštete i želi biti načelnik Starog Grada? Kako i zašto je to zaslužio, šta je, osim zakupljenih Facebook objava, uradio?

Trojka je sve ono što je tvrdila da je radila SDA, koja nas je 30 godina harčila, nastavila raditi.

Usporena, bezidejna, o jadu se zabavila. Bave se trivijalnim stvarima, o konkretnim ništa. Vozovi im prolaze, oni spavaju!

Miralem Aščić. Avaz

Ne mogu se dogovoriti ni oko dana žalosti. Sramota je čekati pet dana da se oglasiš o tragediji, u što se ne ubrajaju isprazni Facebook statusi. Zašto su čekali da ih namagarče ministri iz RS kada je Vlada FBiH trebala i morala isti dan proglasiti dan žalosti u FBiH. Zašto nije, za čije interese?

Dok država gori i milion je problema, pojedini ministri iz Vlade FBiH su na godišnjim odmorima. I Vlada KS ista. Premijer Nihad Uk, nedorastao zadatku, posjećuje Općine, planine, slika se na crvenom tepihu, a grad zatrpan smećem i u jeku ljetne sezone liči na gradilište.

Sve su oči uprte u SFF, a kada se ugase svjetla i žohari preplave ulice, vratimo su u realnost.

Ministar Adnan Šteta šeta, dijeli slike o kilometrima pruge koju gradi treću godinu. Ministar policije Admir Katica rado je viđen gost po eventima, a policija hoda gola, bosa i poderana. Najavljivao kamere, helikoptere… Nigdje ništa osim storija na Instagramu.

Za Nikšićev kabinet svi se pitaju šta radi.

Nešto, istina, rade, ali šta? Bojažljivo čekaju, niko ne zna šta i koga, a vrijeme im curi… Polako, ali itekako curi. Rudari su ljuti, inflacija ne prestaje, konkretnih mjera nema.

Do tada u SDA likuju. S pravom!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.