NASELJE PANJINA KULA

Mještani ogorčeni, Mandić ignorira njihove probleme: "Zna doći kad treba glasati i obilaziti džamije"

Prokopane ulice, rupe i kanalizacija su samo neki od problema na koje mještani već mjesecima ukazuju

Panjina Kula: Šta će biti kada dođe zima. Avaz

2.10.2023

Mještani naselja Panjina Kula, općina Centar, već duže vrijeme žive u nehumanim uvjetima u naselju. Kako kažu, situacija je alarmantna, ali niko od vlasti nikada nije pokazao inicijativu da riješi njihove probleme.

Prokopane ulice, rupe i kanalizacija su samo neki od problema na koje mještani već mjesecima ukazuju.

Zvali Mandića

- Ništa se nije riješilo, ništa nije završeno. Ne može se proći jer ulica nije završena. Sve je ostalo isto... Neki dan voda curi. Zvali smo načelnika, ali on ne želi da razgovara - kazao je mještanin Amir Dugalija.

Kako Dugalija dalje navodi, Srđan Mandić, načelnik Općine Centar, nikada im se nije obratio, slali su pisma, ali odgovor nikada nisu dobili.

- Ovdje živi četiri-pet vijećnika koji su glasali za opoziv načelnika. Načelnik radi svoj dio, gdje on živi, Marindvor, Ciglane, Merhemića trg, koji je rađen, fontana koja je rađena prije pet godina, a nama ulica i dalje ovakva stoji. Nije htio ni da nam odgovori pisanim putem da neće doći. Taj sabotira sve živo - kazao je Dugalija.

Radnici odmaraju, radovi kasne. Avaz

Načelnikova odmazda

Dugalija tvrdi da Mandić ne želi ulagati u njihovo naselje jer, kako kaže, to je njegova odmazda prema mještanima vijećnicima koji su glasali za njegov opoziv.

- Samo se posvetio svom, a nas ne ferma niko ni pet posto. Zna doći kad treba glasati i obilaziti džamije. Dao sam 1.000 KM za radove, svaki dan uništavam svoj auto jer ne mogu proći zbog rupa. Sve je puno vode. Iskopaju rupe, ne betoniraju ih, već samo zaspu pijeskom i onda to propadne od kiše, pa se sve raznese - istakao je Dugalija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.