SAOPĆILI IZ STRANKE

U stilu svojih prethodnika: Nakon isteka mandata u SPUS-u Faruk Dević se učlanio u SDA

Time sa nastavlja praksa da se predsjednici SPUS-a se učlanjuju SDA, s obzirom da su to ranije činili i Haris Zahiragić i Merim Serdarević

Faruk Dević. Facebook

S. S.

6.10.2023

Nakon isteka mandata na mjestu predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Faruk Dević svoj društveni aktivizam nastavlja kroz SDA, saopćili su iz SDA Centar.

- Znanjem diplomiranog pravnika i energijom mladog čovjeka, kao i iskustvom koje je sticao kroz studentski aktivizam i SPUS, Faruk će biti pojačanje u SDA Centar. Raduje nas svaki dolazak u SDA, posebno mladih ljudi koji su se opredijelili boriti za bolje društvo u kojem živimo. U SDA Centar su otvorena vrata za sve ljude dobre namjere kojima je jedina ideologija Bosna i Hercegovina. Gradimo pojedince od kojih pravimo tim. Time gradimo SDA, Centar, Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu. Faruk, dobrodošao gdje oduvijek i pripadaš - naveli su iz SDA Centar.

Time sa nastavlja praksa da se predsjednici SPUS-a se učlanjuju SDA, s obzirom da su to ranije činili i Haris Zahiragić i Merim Serdarević, ali i visoka funkcionerka u SPUS-u Rijana Jusufbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.