BORAVI U SAD

Karić uručila Zahvalnicu Grada Sarajeva gradonačelnici Vašingtona

Diplomatijom gradova jačamo međunarodnu poziciju i saradnju Sarajeva s glavnim i velikim evropskim i svjetskim centrima, rekla je Karić

Gradonačelnice Bauer i Karić. Grad Sarajevo

H. J. I.

21.10.2023

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić boravi u Vašingtonu, gdje učestvuje na 10. Samitu Bloomberg Harvard City Leadership programu.

Smatra da je ovo još jedna sjajna prilika da predstavimo naše Sarajevo na događaju kojem prisustvuju gradonačelnici iz cijeloga svijeta.

Lider i istinski prijatelj

- Diplomatijom gradova jačamo međunarodnu poziciju i saradnju Sarajeva s glavnim i velikim evropskim i svjetskim centrima - kazala je gradonačelnica.

Karić se ovom prilikom ponovo susrela sa gradonačelnicom Vašingtona, Marijel Bauser (Muriel Bowser).

- Ovoj sjajnoj ženi, lideru i istinskom prijatelju uručila sam Zahvalnicu Grada Sarajeva - istakla je Karić.

Sarajevo i Vašington zauvijek povezani

Gradonačelnica Bowser proglasila je 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Danom bosansko-američkog prijateljstva. Zahvaljujemo i na donošenju proklamacije kojom se 11. juli obilježava Danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

- Sarajevo i Vašington time su zauvijek povezani, kao što mene sa gospođom Bauser povezuje diploma historičara i činjenica da smo druge žene na poziciji gradonačelnica u historiji naših gradova - navela je Benjamina Karić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.