REZIMIRAO SEDMICU

Dodik: Srbi su državotvoran narod, nismo bili podanici ni Turcima

Dodik je podsjetio da je u intervjuu za Televiziju "K3" rekao "da se u BiH pokušava zadržati kolonijalna uprava od strane lažnog visokog predstavnika"

Milorad Dodik. N. Šaljić

S. S.

29.10.2023

Predsjednik RS Milorad Dodik istakao je da su Srbi državotvoran narod, drže do slobode i ne mogu da budu podanici strancima.

- Nismo bili podanici ni Turcima, ni Austrougarima ni Nijemcima, a nećemo biti ni ovima koji danas pokušavaju da nam nametnu podanički odnos.

Dodik je podsjetio da je u intervjuu za Televiziju "K3" rekao "da se u BiH pokušava zadržati kolonijalna uprava od strane lažnog i nelegitimnog visokog predstavnika."

- Naravno da RS ne može da pristane da neko na taj način upravlja našom zajednicom i našim društvom - napisao je Dodik na platformi "X" sumirajući proteklu sedmicu.

On je naveo i da je tokom sedmice prisustvovao svečanosti povodom otvaranja zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci što, kako je istakao, jasno pokazuje da je RS realizovala još jedan uspješan projekat.

- Tom prilikom poručio sam profesorima i studentima da moraju razumjeti današnje vrijeme u kome se vodi svakodnevna borba za RS da bismo budućim generacijama ostavili stabilnu državu - istakao je Dodik. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.