MGP ORAŠJE

Spriječeno krijumčarenje 38 osoba

Granična policija će i u idućem razdoblju nastaviti s pojačanim aktivnostima na suzbijanju nezakonitih migracija

Krijumčarenje je otkriveno u dva navrata prilikom obavljanja granične kontrole. Granična policija BiH

FENA

3.11.2023

Pripadnici Granične policije BiH u četvrtak su spriječili krijumčarenje 38 osoba na Međunarodnom graničnom prijelazu (MGP) Orašje.

Krijumčarenje je otkriveno u dva navrata prilikom obavljanja granične kontrole. Na MGP-u Orašje, kontrolirano je teretno vučno vozilo marke ''Iveco'' i poluprikolica marke ''Schmitz'' bh. registracijskih oznaka, kojim je upravljao N. Č. državljanin BiH.

Prilikom pregleda tovarnog prostora, pronađeno je 13 državljana NR Kine i sedam državljana R. Turske. Na istom prijelazu, kontrolirano je teretno vučno vozilo marke ''Man'' i poluprikolica marke ''Schmitz'', kojim je upravljao B. S. državljanin BiH i državljanin R. Srbije. Prilikom pregleda tovarnog prostora, pronađeno je 18 državljana NR Kine.

Zbog postojanja osnova sumnje u počinjeno krivično djelo krijumčarenje ljudi, o navedenom je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj naredbi su osumnjičeni uhapšeni. Krijumčarene osobe su predane Službi za poslove sa strancima na dalje postupanje. Aktivnosti na predmetu se nastavljaju.

Granična policija će i u idućem periodu nastaviti s pojačanim aktivnostima, u skladu sa zakonom, na suzbijanju nezakonitih migracija, ulažući sve raspoložive resurse za zaštitu državne granice, saopćila je Granična policija BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.