ŠTA SE ČEKA

Šta će biti sa Bibijem i Zildžićem, Srbija još nije dostavila nikakve informacije o uhapšenim i presuđenim bh. državljanima

Ministarstvo pravde BiH još nije zaprimilo odgovor Republike Srbije na upućenu molbu za izručenje Damira Mehića Bibija BiH

Mehić i Zildžić. Avaz

M. Aš.

3.11.2023

Ministarstvo pravde BiH još nije zaprimilo odgovor mjerodavnih tijela Republike Srbije na upućenu molbu za izručenje Damira Mehića Bibija BiH.

Lažni dokumenti

Ova informacija potvrđena nam je iz Ministarstva pravde.

Mehić je, podsjećamo, uhapšen u avgustu na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", u trenutku kada je s falsifikovanim dokumentima pokušao da uđe u Srbiju.

On je u Tuzli osuđen na 17 godina zatvora zbog ubistva u centru Tuzle, ali je bio u bjekstvu.

Osim Bibija, Ministarstvo pravde BiH nije dobilo odgovor ni za predmet Salke Zildžića.

 - Ministarstvo pravde BiH do danas nije zaprimilo bilo kakvu službenu informaciju pravosudnih tijela Republike Srbije – rečeno nam je.

Viši sud u Užicu donio je pravosnažnu presudu po kojoj se Zildžić osuđuje na godinu zatvora u kućnim uvjetima, uz elektronski nadzor, odnosno nanogicu. No, da bi presuda bila pravosnažna, moja je potvrditi nadležni sud u Tuzli, gdje Zildžić ima prebivalište.

Unio pištolj

Zildžić je osuđen nakon priznanja krivice zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, jer mu je na Graničnom prijelazu Bajina Bašta nađen pištolj i municija za koju nije imao dozvolu nadležnog organa Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.