EKSPRESNA REAKCIJA

Iz Dodikovog kabineta o saopštenju Ambasade SAD: Ne osjećamo strah zbog Marfijevih prijetnji

Od retorike predsjednika RS Milorada Dodika niko u BiH nije stradao, što je najbolji demanti podmetanja Majkla Marfija i Ambasade SAD, naveli su

Dodik: Podmetanje Marfija i Ambasade SAD. Dejan Rakita / PIXSELL - Armin Durgut / PIXSELL

E. Ć.

7.11.2023

Ekspresna reakcija iz kabineta Milorada Dodika stigla je nakon što je Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini navela "kako od Dodikovih zabluda nije u opasnosti samo BiH, nego cijeli zapadni Balkan".

Dodik je ranije u intervjuu u Nacionalu rekao kako bi otcjepljenje RS priznalo deset do 15 zemalja. Ambasada SAD je reagirala na tu izjavu.

- Od retorike predsjednika RS Milorada Dodika niko u BiH nije stradao, što je najbolji demanti podmetanja Majkla Marfija i Ambasade SAD. 

Njegovi saradnici i predsjednik Republike lično, pa čak i njegova porodica, pod sankcijama su SAD jer ne pristaju da se ponašaju suprotno Ustavu BiH i Dejtonskom sporazumu, a to znači da ne pristaju na otimanje imovine Republike Srpske i nadležnosti koje su joj date Ustavom BiH u koji se ambasador Marfi kune - naveli su iz Dodikovog kabineta.

Iz Dodikovog kabineta su dodali kako "se mir i stabilnost u BiH čuvaju poštovanjem Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma, ravnopravnošću entiteta i naroda".

-  Mir u BiH neće sačuvati Marfijeve gluposti niti prijetnje zbog kojih ne osjećamo strah. Osjećamo stid zbog onih koji ih izriču - poručili su iz Dodikovog kabineta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.