SINOĆ PREKINUTA SJEDNICA

Skupština KS nije prihvatila program rada KCUS-a

Usvojen je program rada za 12 ustanova iz oblasti zdravstva

Skupština KS: Razmatrala izvještaje zdravstvenih ustanova. Vlada KS

S. S.

8.11.2023

Na sinoć održanom prvom nastavku Desete radne sjednice, Skupština Kantona Sarajevo dala je saglasnost na programe rada i finansijske planove javnih kantonalnih ustanova iz oblasti zdravstva za 2023. godinu i to: Doma zdravlja, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva, Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata, Zavoda za sportsku medicinu, Zavoda za javno zdravstvo, “Apoteka Sarajevo”, Opće bolnice “ Prim. dr, Abdulah Nakaš”, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Zavoda za medicine rada, Zavoda za bolesti ovisnosti, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova te Psihijatrijske bolnice KS.

Program rada i finansijski plan Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2023. godinu nije dobio podršku zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo.

Razmatran je i Izvještaj o radu Univerziteta u Sarajevu za 2021. godinu (sa Programom rada za 2022. godinu sa Izvještajem o finansijskom poslovanju Univerziteta u Sarajevu za 2021. godinu i Izvještajem interne revizije o provedenom nadzoru o finansijskim procesima na Univerzitetu u Sarajevu i organizacionim jedinicama za period od 1.1.-31.12.2021. godine) koji je prihvaćen od Skupštine KS.

Podsjetimo, da je u prvom dijelu nastavka ove sjednice Skupština dala saglasnost na Nacrt ugovora o prenosu prava vlasništva uz protučinidbu između Kantona Sarajevo i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija” Sarajevo koji će biti zaključen pred notarom između Kantona Sarajevo, kao sticaoca i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija”. Sarajevo, kao prenosioca u svrhu izgradnje nove zgrade MUP-a KS na lokalitetu Kolodvorske ulice.

Također, Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji Bosne i Hercegovine, roditelja i prijatelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti Sarajevo'' Skupština je proglasila za udruženje od posebnog interesa za Kanton Sarajevo.

Prvi nastavak desete radne sjednice Skupštine KS je prekinut u sinoć večernjim satima, a o novom terminu nastavka iste sjednice javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.