"POLITIČKA POZADINA"

Cvijetinović: Ne zanimaju me američke sankcije, moja kompanija je u skladu sa propisima trgovala s Ukrajinom i Rusijom

Dodao je da je predsjednik Udruženja "Srpsko-rusko prijateljstvo" i da pretpostavlja da je možda i to "smetalo Amerikancima"

Savo Cvijetinović. Srna

S. S.

16.11.2023

Predsjednik Udruženja "Srpsko-rusko prijateljstvo" i odbornik SNSD-a u Skupštini Općine Lopare Savo Cvijetinović rekao je Srni da ga ne zanimaju sankcije koje su mu danas uvele Sjedinjene Američke Države, da mu nije poznato na šta se odnose, ali da pretpostavlja da imaju političku pozadinu.

Komentarišući obrazloženje američkog Ministarstva finansija da su mu sankcije uvedene jer je predstavnik kompanije "BN inženjering", koja je omogućila slanje helikopterskih motora proizvedenih u Ukrajini u Rusiju, Cvijetinović je rekao da nije tajna da je ova kompanija u skladu sa domaćim propisima trgovala sa Ukrajinom, Rusijom i još nekim državama.

- Sve su službe kroz to prošle i dobijena je saglasnost Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara. Nismo radili nikakve motore za helikoptere. U ugovorima i sa jednima i drugima navedeno je da je riječ o rezervnim dijelovima motora civilne avijacije - rekao je Cvijetinović.

On je naveo da nije član Izvršnog odbora SNSD-a kao što je to navedeno u saopštenju američkog Ministarstva finansija.

- Nisam član ni Glavnog odbora SNSD-a, već sam član SNSD-a i odbornik u Skupštini Opštine Lopare - rekao je Cvijetinović.

Dodao je da je predsjednik Udruženja "Srpsko-rusko prijateljstvo" i da pretpostavlja da je možda i to "smetalo Amerikancima".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.