BANJA LUKA

Stevandić nakon sastanka sa Satlerom: Kancelarija visokog predstavnika treba da pređe u kancelariju EU

To bi bila vrsta kompromisa u smislu deeskalacije situacije u BiH i da sve strane u dogovoru rješavaju aktuelne probleme, rekao je

Satler i Stevandić. RTRS

S. S.

23.11.2023

Najpamentnije bi bilo da Kancelarija visokog predstavnika pređe u kancelariju EU, što bi bila vrsta kompromisa u smislu deeskalacije situacije u BiH i da sve strane u dogovoru rješavaju aktuelne probleme, rekao je predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, nakon sastanka rukovodstva NSRS i predsjednika poslaničkih klubova sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom (Johann Sattler).

Stevandić je rekao da je RS demokratsko društvo u kojem se slobodno i nezavisno iznose mišljenja i stavovi, te vodi dijalog, dok zakone u demokratskoj proceduri donose parlamenti uz pomoć ostalih institucija, piše RTRS.

- Sve to je suprotno onome što radi nelegalni visoki predstavnik, koji nameće zakone, proizvodeći stalne krize u BiH - rekao je Stevandić.

Što se tiče odnosa prema EU, Stevandić je rekao da u RS ne postoje razlike u stavovima vlasti i opozicije kada je riječ o evropskom putu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.