SKANDALOZNE NAJAVE

Stevandić: Donijet ćemo zakon o imunitetu, neće se više moći voditi montirani procesi protiv zvaničnika

Pitam da li je normalno da ja i svi poslanici imamo imunitet, a predsjednik RS i direktor Službenog glasnika nemaju, kaže on

Nenad Stevandić. RTRS

S. S. / RTRS

23.11.2023

Narodna skupština kao bedem RS - pokrenut će zakon o imunitetu i na taj način, zaštititi sve institucije, koje u praksi sprovode usvojene odluke u Parlamentu RS, rekao je predsjednik Narodne Skupštine RS Nenad Stevandić u emisiji Telering.

Pojašnjava da se uvođenjem zakona o imunitetu - "nikada više, neće moći voditi montirani sudski procesi protiv zvaničnika - kao što se, trenutno sudi predsjedniku RS za to što je radeći svoj posao - izvršavao odluke Narodne skupštine."

Stevandić podsjeća, Zakon o imunitetu, prethodno je ukinuo Pedi Ešdaun, ali "nije napisao da ga RS ne može ponovo donijeti."

- Ja sam završio prijedlog. Da napravimo zakon o imunitetu i da oni koji provode odluke budu zaštićeni. Da imaju imunitet kao i mi poslanici. Pitam da li je normalno da ja i svi poslanici imamo imunitet, a predsjednik RS i direktor Službenog glasnika nemaju. Mi ćemo sada pripremiti zakon o imunitetu i izglasati ga u NSRS. I imat će imunitet i oni koji sprovode odluke. I tako će biti zaštićeni svi, a i predsjednik Milorad Dodik, jer može biti još procesa protiv njega. To smo ranije propustili i to nam je sada "rupa" - rekao je Stevandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.