UDRUŽENJE POSLODAVACA

UNIS Ginex, AC Unity, Okac i EBI Security najuspješnije kompanije u BPK

U BPK Goražde je registrirano 195 privrednih subjekata, čiji su ukupni prihodi u 2022. godini iznosili oko 445 miliona KM

Udruženje poslodavaca BPK Goražde - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7
N. Č.

24.11.2023

Na tradicionalnoj manifestaciji “Večer uspješnih poslovnih priča” Udruženje poslodavaca BPK Goražde uručilo je priznanja predstavnicima najuspješnijih kompanija u ovom kantonu, koja su ostvarila najveću dobit i najbolje poslovne rezultate u 2022. godini.

U kategoriji velikih preduzeća nagrađena je kompanija UNIS Ginex iz Goražda, koja izvozi više od 85 posto svoje proizvodnje a koja je broj zaposlenih u prošloj godini povećala za gotovo 100. Preduzeće “AC Unity” najuspješnije je u kategoriji srednjih preduzeća. Osnovano je prije osam godina, a njegova osnovna djelatnost je proizvodnja vojnog oružja i municije. Među malim preduzećima priznanje je uručeno firmi “Okac”, koja se bavi građevinarstvom, te izgradnjom, rekonstrukcijom i održavanjem puteva. Najuspješnije u kategoriji mikro preduzeća je “EBI security”.

U BPK Goražde je registrirano 195 privrednih subjekata, čiji su ukupni prihodi u 2022. godini iznosili blizu 445 miliona KM, što je za 11,43 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Ukupna ostvarena dobit iznosila je gotovo 34 miliona KM, a zapošljavala su ukupno 4.554 radnika, što je za 50 više u odnosu na prethodnu godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.