"AVAZ" NA LICU MJESTA

U Gračanici obilježen Dan državnosti BiH

Jutros je gradonačelnik Nusret Helić obradovao više od 300 mališana čokoladicama i slikovnicama

Sa lica mjesta. H. Čalić

H. Čalić

24.11.2023

Građani Gračanice obilježili su 25.novembar - Dan državnosti BiH. Jutros je gradonačelnik Nusret Helić obradovao više od 300 mališana čokoladicama i slikovnicama. Djeca su potom prošetala okićenim ulicama Gračanice.

U popodnvnim satima, položeno je cvijeće i odana počast borcima NOR-a 1941-1945. godine, položeno je cvijeće na spomen-kosturnicu i spomen-bistu Josipa Broza Tita, a onda na Centralnom spomen-obilježju branteljima BiH 1992-95. godine.

- Uprkos svim osvajačima Bosna i Hercegovina je opstala u svojoj hiljadugodišnjoj historiji, sačuvala je svoj teritorijani integritet i suverenitet i tako će biti, jer patriote su skupo platile našu državu u njezinim vijekovnim granicama. Mi nemamo drugog puta, nego put razuma, put demokratije i slobodne BiH - kazao je Nusret Helić na Svečanoj akademiji.

Sutra se nastavlja obilježavanje Dana državnosti. U 9 sati kreće tradiciobnalni pohod "Moja domovina, moj ponos", na putu Gračanica- Čozalovo Brdo-Vis, gdje će se učesnici družiti u kompleksu Planinarskog doma, sa planinarma „Zefir“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.