DAN DRŽAVNOSTI

Delegacije položile cvijeće na šehidskom mezarju "Kovači" i mezaru Alije Izetbegovića

Delegacije će danas položiti cvijeće i na spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. i u spomen-parku "Vraca"

Sa lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7
H. J. I.

25.11.2023

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine brojne delegacije svih nivoa vlasti položile su cvijeće na šehidskom mezarju "Kovači" i mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.

Cvijeće su položili članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić, predsjedavajući Doma naroda PSBiH Kemal Ademović sa delegacijom, potpredsjednici FBiH Igor Stojanović i Refik Lendo, delegacija Predstavničkom doma Parlamenta FBiH, delegacija Vlade FBiH, delegacija Vlade KS...

Bosna i Hercegovina danas slavi 80. godišnjicu potvrde svoje državnosti i principe utvrđene na današnji dan u Mrkonjić-Gradu na Prvom zasjedanju, ujedno i osnivačkoj skupštini Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja BiH (ZAVNOBiH).

Udareni su tada temelji modernoj BiH, koja je u noći sa 25. na 26. novembar zakoračila u sad već historijske godine jednakopravnosti i suvereniteta kao jedna od republika nekadašnje Jugoslavije.

Delegacije će danas položiti cvijeće i na spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. i u spomen-parku "Vraca".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.