"MOJA DOMOVINA-MOJ PONOS"

Gračanica: Jubilarni deseti pohod na legendarni Vis

Paninara Enisa Fazlića grije ljubav prema domovini pa na Vis krenuo kratkih rukava

Planinari, učenici i građani na put dug 8 kilometara krenuli ispred Spomen-kosturnice borcima NOR 1941-1945. H. Čalić

H. Čalić

25.11.2023

Grupa planinara Planinarskog društva „Zefir“, građani Gračanice i učenici, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, krenuli su u 10. jubilarni pohod „Moja domovina-moj ponos“, od Spomen-kostrurnice boraca NOR 1941-1945. godine u Gračanici, ka Spomen obilježju braiteljima BiH 1992-1995. pa onda stazom Gračanica - Čozalovo brdo - Vis, nadmorske visine 692. metra.

Njima je na put dug 8 kilometara sreću poželjela Alma Softić, predsjednica UO Sportskog saveza, koji je i organizator pohoda na Vis. Na čelu kolone bila je Ajša Korić, predsjednica PD „Zefir“, a u koloni primjećujemo i planinara Enisa Fazlića, magistra i budućeg doktora ekonomskih nauka. U šetnju na Vis, koji se zabijelio prvim snijegom, krenuo je u kratkim rukavima.

Ni minusi ne smetaju planinaru Enisu Fazliću. H. Čalić

- Idem sa ponosom da obilježim ovaj značajni dan za našu državu. Član sam Planinarskog društva „Zefir“. Ovim pohodom mi godinama svjedočimo da ćemo uvijek čuvati našu domovinu, jer mi druge domovine nemamo, a BiH je lijepa (znamo mi to dobro planinari) i široka za sve građane. Nije mi hladno, grije me ljubav prema domovini. Na Visu ćemo odati počast oslobodiocima Visa i družiti se uz ukusan grah u prostorijama PD „Zefir“ - kazao je Fazlić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.