KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Cvijanović: Smišljene laži Heleza su ustaljena matrica odnosa prema RS

Cvijanović je navela da je Predsjedništvo "usaglasilo da su takve izjave neprimjerene i nedopustive i da ne doprinose stabilizaciji odnosa"

Željka Cvijanović. Srna

S. S.

27.11.2023

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je ministar odbrane u Vijeću ministara BiH Zukan Helez iznio smišljenje laži s ciljem izazivanja dodatne pometnje, uznemiravanja javnosti i privlačenja negativne pažnje na RS, piše RTRS.

Cvijanović je rekla da je na današnjoj maratonskoj sjednici Predsjedništva jedna od tema bila i informacija o navodima Heleza o navodnim paravojnim kampovima u RS, te da se Predsjedništvo "usaglasilo da su takve izjave neprimjerene i nedopustive i da ne doprinose stabilizaciji odnosa."

- Smišljene laži Zukana Heleza su ustaljena matrica odnosa prema RS. Apelujem na ljude čija riječ ima težinu zbog obavljanja javnih funkcija, da vode računa kako se izjašnjavaju u javnosti - rekla je Cvijanović na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Cvijanović je podsjetila da je Predsjedništvo BiH postiglo saglasnost o imenovanju Gojka Kneževića za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

- Knežević je čovjek sa bogatim znanjem i iskustvom i sigurna sam da će adekvatno odgovoriti svim izazovima. Čestitam njemu i njegovim kolegama saradnicima - rekla je ona.

Cvijanović je navela da je imenovanje generalskog kora OS BiH nailazilo na opstrukcije više od godinu dana, ali da je to pitanje danas konačno riješeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.