STUDIJSKO PUTOVANJE

Pavić Pečenković u Ljubljani: Razmijenjena iskustava i dobre prakse s kolegama iz Slovenije

Ministrica Pavić Pečenković je naglasila da je ova posjeta od velikog značaja kako za resorno ministarstvo tako i za ustanove

Pavić Pečenković u Ljubljani. Vlada KS

FENA

30.11.2023

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković, zajedno sa saradnicima i direktorima kantonalnih ustanova socijalne zaštite, boravila je na studijskom putovanju u Ljubljani od 28. do 30. novembra 2023. godine.

Tom prilikom, održan je sastanak s ministrom za rad, socijalna pitanja i jednake mogućnosti Lukom Mesecom i državnim sekretarom Lukom Omladicem na kojem su razmijenjena iskustva, istaknute dobre prakse oba ministarstva, te dogovorena buduća suradnja.

S ciljem unapređenja rada i primjene dobre prakse, ministrica Pavić Pečenković i direktori ustanova socijalne zaštite KS posjetili su ustanove socijalne zaštite u Ljubljani, gdje su imali mogućnost da razmijene iskustva, te se upoznaju s načinima rada i djelovanja ustanova.

Ministrica Pavić Pečenković je naglasila da je ova posjeta od velikog značaja kako za resorno ministarstvo tako i za ustanove, jer je zajednički cilj unapređenje rada i poboljšanje kvaliteta usluge u ustanovama socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo.

Domaćini na studijskom putovanju bili su sekretar Komore socijalne zaštite Vilko Kolbl i zamjenik sekretara Nebojša Golić - saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.