ODLUKE

Općina Kakanj bez javnog dočeka Nove godine

Mi u Općini Kakanj, prateći trenutnu situaciju u svijetu i izraženu jaku empatiju naših građana prema narodu Palestine, kazao načelnik Bajtarević

Sredstva će usmjeriti za besplatne mjesečne karte učenika. Općina Kakanj

Z. K.

7.12.2023

Općina Kakanj ove godine neće imati javni doček Nove godine, nego će novac koji bi izdvojili za proslavu usmjeriti za besplatne mjesečne karte učenika za prijevoz. Ovo je rečeno iz Općine Kakanj.

Opredjelili se za najmlađe

Iz Općine Kakanj su kazali da u vrijeme kada djeca Palestine svakodnevno umiru te da vatromet koji u nekoliko minuta nestane, mogu sačekati neka bolja i sretnija vremena.

- Mi u Općini Kakanj, prateći trenutnu situaciju u svijetu i izraženu jaku empatiju naših građana prema narodu Palestine i suosjećajnost koju bosanskohercegovački građani osjećaju prema Palestincima, kao i prezir prema zločinu koji se prema njima provodi, ali i ratna dešavanja u Ukrajini, odlučili smo da nije vrijeme za organizaciju javnog dočeka Nove godine - kazao je načelnik Mirnes Bajtarević.

Istakao je da su se i ove godine opredijelili da za najmlađe sugrađane, djecu, pripreme prigodna dešavanja uz igrokaze, predstave i radionice, a planirana je i priredba kakanjskih vrtića i podjela paketića odabranim grupama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju.

Može pričekati

- Smatramo da javna proslava Nove godine i vatromet mogu pričekati neka bolja vremena i mišljenja smo da u ovom trenutku imamo bitnijih stvari koje trebamo podržati i pomoći i usmjeriti javna sredstva - rekao je Bajtarević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.